Shr szőrtelenítés

A testünket borító szőrzet, eredetileg védekezési mechanizmust lát el, azonban a mai modern világban, a divatnak és a kialakult elvárásoknak köszönhetően már mindenáron szabadulni kívánunk ezektől. Számos szőrtelenítő módszer közül választhatunk, mindegyiknek megvan az előnye, hátránya. Az egyik legkényelmesebb és leggyorsabb eljárás a borotválás, azonban ez ideig óráig segít eltüntetni a szőrszálakat, hiszen nagyon gyorsan visszanőnek. A gyanta és az epilátor nem válik be mindenkinek, hiszen csak a magas fájdalomtűrő képességgel rendelkezők preferálják.
Itt az ideje, hogy bemutassuk, az új SHR – IPL szőrtelenítő eljárást, mellyel minden eddigi módszernél könnyebben, és hosszú időre szabadulhatsz meg a makacs, és erős szőrszálaktól.

Az SHR szőrtelenítő eljárás ötvözi a lézer, és az IPL (villanőfény) előnyeit. A kezeléshez a szőrszálaknak aktív növekedési fázisban kell lenniük, így amennyiben valaki rászánja magát, hogy elkezd egy ilyen kezelést, annak mindenképpen az első alkalmat megelőző másfél hónapban már nem szabad epilátorral vagy gyantával eltávolítani a szőrszálakat, csak is borotválni, azaz vágni szabad ezeket. Amikor a kezelésre érkezel, 2-3 mm-es szúrós borosta mérettel érkezz, ez a legideálisabb hosszúság, hogy a lézernek egyenes útja legyen a szőrtüszőig. Maga a kis apró szőrszálak fogják ezt levezetni, azonban fájdalom nélkül. Esetlegesen apró tűszúrásokat, csipkelődő és meleg érzetet lehet érezni, de a gép beállításait úgy alakítjuk, hogy számodra a legkevesebb kellemetlenséggel járjanak. A kezelés legfőbb előnyei, hogy gyors, fájdalommentes, egyszerű és hatékony megoldást nyújt. Az SHR technológiát, ellentétben a diódalézerrel, azok is igénybe vehetik, akiknek világosak a szőrszálai, valamint barnább bőrrel rendelkeznek.

A szőrtelenítést “intim” területen csak Hölgyeknél végezzük el!

Fontos tudnivalók:

 – a kezelés megkezdése előtt legalább 1,5 hónapig már nem szabad gyantázni vagy epilálni
 – csak borotvával szabad eltávolítani a szőrszálakat (vágni szükséges)
 – a kezelésekre 2-3 mm borosta méretű szőr hosszúság szükséges (minimum / maximum érték, így ennél se hosszabb, se rövidebb ne legyen)
 – a 2-3 mm mindenkinél eltérő idő alatt nő ki, van akinek ez 2-3 napot jelent, valakinek egy hét is lehet, így ezt mindenkinek ki kell tapasztalnia
 – a kezelések előrehaladtával ez az adott nap megváltozhat, ugyanis sok esetben lelassulhat a szőrnövekedés, így lehet hogy a későbbiekben már többet kell kihagynia, hogy 2-3 mm-es szőrhosszúsága legyen!
 – a kezelés során vékony rétegben zselét visznek fel a bőrére
 – a kezelés során erős lézer villanásokat tapasztalhat, azonban védőszemüveget kap, így ez semmilyen kockázattal nem jár
 – a bőrén, a kezelőfejet folyamatosan mozgatjuk, és a kezelőfej kialakítása végett rendkívül gyors a kezelési idő
 – a lézervillanás másodpercenként 3-5-öt is lőhet, így előre nem lehet meghatározni, hogy egy adott területre hány lövés lesz elegendő
 – a kezelést követően esetlegesen a bőr kipirosodhat, érzékenyebbé válhat, ezek az esetleges tünetek 1-2 napon belül elmúlnak
 – közvetlenül a kezelés előtt és után pár napig erős napfénynek ne tegye ki a kezelt bőrfelületet
 – a kezelés napján ne borotválkozzon, várja meg legalább a másnapot
 – az újbóli ismétlést 6-8 hét múlva érdemes időzíteni, hiszen ennyi időnként változnak a szőrnövekedési ciklusok
 – a legtöbb esetben az első kezelés után látványosabb eredmény tapasztalható, mint később
 – a szükséges alkalomszám sajnos egyénenként eltérő, függ az egyéntől és az adottságoktól, az öröklött tulajdonságoktól, a vendég szőrzetétől, erősségétől, sűrűségétől és színétől, a kezelés folyamán alkalmazott erősségtől, a borotválkozási szokásoktól. Mivel rengeteg befolyásoló tényező van, sajnos előre nem lehet meghatározni egy adott alkalomszámot, hogy kinek hány alkalomra lesz szüksége.
 – a kezelés után 1-2 héttel, a kezelt szőrszálak elválnak a szőrtüszőtől, és kihullanak. Sok esetben, ezt nem tapasztalhatja az első kezelések után, és később igen, azonban van akiknél ez fordítva jelentkezik.
 – a kezelések után tapasztalt szőr kihullás alkalmanként eltérő lehet!!!!

A szőrtelenítő kezelés során a lézerfény a bőrbe jutásával jár, s bár alapvetően nem ártalmas a szervezetre, terhességi és szoptatási időszak alatt ezt a kezelést nem javasoljuk, és nem végezzük. Alapvetően nem bizonyított a tény, hogy a kezelés rossz hatással lenne a magzatra, a biztonság kedvéért azonban nem érdemes ilyenkor semmilyen lézeres kezelésen részt venni, hiszen hatással vannak a bőrünkre, szervezetünkre. A kezelés során a lézerfény miatt erős villanás látható, valamint a kezelendő területen helyi vérbőség és bőrpír alakul ki, s ezeket a változásokat pedig a baba érzékelheti, főleg, ha a kezelendő terület közel van a hasi, vagy az intim részhez.

Terhesség esetén ugyanúgy nem javasoljuk a kezelést, mint menstruáció ideje alatt, hiszen a lézer fokozott vérbőséget okozhat, illetve a bőrünk ekkor nagyon érzékennyé válik, és a fájdalomküszöbünk is alacsonyabb, így jóval rosszabbul élhetjük meg az eljárást, mint normál esetben. Amennyiben már megkezdett a bérletét, érdemes ezt felfüggesztenie, vagy átadni a fennmaradó alkalmait.

A kezelések az alábbi állapotok esetén nem elvégezhetőek:

(A felsorolás nem mindegyike vonatkozik az adott kezelésre, így amennyiben kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal)
– 18 éves kor alatt, terhesség és szoptatás ideje alatt, lázas állapotban, frissen tetovált bőrfelületen, aktív herpesz vagy bármilyen bőrelváltozás esetén, nyílt sem vagy sérülés, esetleges melanoma esetén, szívbetegség, magas vérnyomás, epilepszia, súlyos kezeletlen cukorbetegség, pacemaker, pajzsmirigy probléma, autoimmun betegség, aktív fém implantátum, feltöltéssel kezelt terület (pl:botox, aranyszál), súlyos cisztás – aknés bőrfelületen, súlyos fényérzékenység esetén.
 – a kezelés nem végezhető el tetovált bőrfelületen!!!