Lézeres hajszálér

Sajnos kevesen vagyunk, akik ne küzdenének az esztétikailag nem túl szép látvánnyal bíró hajszáleres problémával. A legtöbb esetben ezek a kis erek nem jelentenek veszélyt egészségünkre, csupán esztétikailag rontják megjelenésünket. Igyekszünk takargatni lábainkat, bepúderezni arcunkat, csakhogy mások elől rejtve maradjanak. Az arcon található ereket Rosacea-nak nevezzük.

Itt az idő, hogy önbizalmunkat megnövelve végre megszabadulhassunk ezektől a kellemetlen szerteágazó erektől.

A lézeres kezelőfejjel a hajszálér felett, közvetlenül a bőrtől néhány miliméteres távolsággal, irányítottan áthúzzuk, így a hajszálérben található véredénykék ezt elnyelik, és a hőenergia következtében szétroncsolódnak, anélkül, hogy az ép szöveteket károsítaná.

Egy kezelés a kezelendő terület nagyságától függően 15-25 perc között alakul, sok esetben egyénfüggő. A kis terület kezelése 5-15 percig terjedhet, a nagy terület kezelése 15-25 perces.

 

A kezelés után nincs lábadozási idő, nem igényel semmilyen utó-ápolást, így könnyedén folytathatjuk mindennapi életvitelünket. Amire viszont fokozottan figyelnünk kell, az a napsugárzás. Sem megégett, lepirult bőrt nem kezelhetünk, és a kezelést követően sem érheti napsugárzás a bőrt legalább 2 hétig. A nyári időszakban is fokozott óvatossággal végezhető el kezelés, olyan területen, amit takarni tudunk a nap elől (pl. comb).

_____________________________________________________________

A hajszálér kezelés során a lézerfény a bőrbe jutásával jár, s bár alapvetően nem ártalmas a szervezetre, terhességi és szoptatási időszak alatt ezt a kezelést nem javasoljuk, és nem végezzük. Alapvetően nem bizonyított a tény, hogy a kezelés rossz hatással lenne a magzatra, a biztonság kedvéért azonban nem érdemes ilyenkor semmilyen lézeres kezelésen részt venni, hiszen hatással vannak a bőrünkre, szervezetünkre. A kezelés során a lézerfény miatt erős villanás látható, valamint a kezelendő területen helyi vérbőség és bőrpír alakul ki, s ezeket a változásokat pedig a baba érzékelheti.

FONTOS!!! Az arc területén a tavasz második felétől ősz elejéig viszont egyáltalán nem elvégezhető.

_________________________________________________________________________

A kezelések az alábbi állapotok esetén nem elvégezhetőek:
(A felsorolás nem mindegyike vonatkozik az adott kezelésre, így amennyiben kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal)
– 18 éves kor alatt, terhesség és szoptatás ideje alatt, lázas állapotban, frissen tetovált bőrfelületen, aktív herpesz vagy bármilyen bőrelváltozás esetén, nyílt sem vagy sérülés, esetleges melanoma esetén, szívbetegség, magas vérnyomás, epilepszia, súlyos kezeletlen cukorbetegség, pacemaker, pajzsmirigy probléma, autoimmun betegség, aktív fém implantátum, feltöltéssel kezelt terület (pl:botox, aranyszál), súlyos cisztás – aknés bőrfelületen, súlyos fényérzékenység esetén.