HIFU

A hazánkban is csak nem régóta ismert HIFU technológia immár a Brillantisz Stúdióban is elérhető. Amerikában ez az egyik legnépszerűbb beavatkozás, melyet számos híresség kipróbált már.

A HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) kezelés alapja a Magas Intenzitású Fókuszált Ultrahang. Az eddigi kezelésekhez képest, olyan kötőszöveti mélységben dolgozunk, melyet eddig csak plasztikai sebészeti beavatkozás útján lehetett elérni. A gép orvosi tanúsítvánnyal is rendelkezik, így hatása orvosilag igazolt. A fókuszált ultrahang tűhegynyi pontossággal, irányítottan jut a bőr alá, ahol apró mikrosérülések képződnek, így a koagulációnak köszönhetően új sejtek képződnek, így beindul a kollagén, elasztin és fibroblaszt újratermelődés. A kezelés során 60-70 °C-os hőmérsékleten kezelünk, így a kollagénrostok azonnal megrövidülnek, összehúzódnak, és a 90 napos regenerálódási idő után a bőr megemelkedik, létrejön a lifting hatás.

További különlegesség, hogy egy kezelés alatt, több kötőszöveti réteget is kezelünk. Először a legmélyebbre ható 4,5 mm-es fejjel dolgozunk, azután a 3 majd az 1,5 mm-es fej következik. Az arc területén kívül lehetőség van a nyak és dekoltázs bőrének kezelésére is. A kezelés a 35-65 közötti korosztály számára javasolt elsősorban. Csupán 1 alkalom, és éveket fiatalodhat az arcbőre.

Kezelési idő

  • Szemkörnyék (csak 1,5 mm mélységben): kb 20 perc
  • Szájkörnyék / Toka (3 mélységben): kb 30 perc
  • Teljes arc: kb 1 óra
  • Teljes arc + toka: kb 1 óra 15 perc
  • Teljes arc + nyak: kb 1 óra 30 perc
  • Teljes arc + toka + nyak: kb. 1,5 – 2 óra
  • Teljes arc + toka + nyak + dekoltázs: 2 – 3 óra

Fontos!!!A kezelés lényegét, maga a technológia, a Hifu képzi,melyet a gép közvetít. A kezeléshez használt gép, több típusú lehet. Azonban maga a technológia nem képes mindig ugyanazt a bőr mélységet elérni, ahogyan azt a hirdetések ígérik. A nálunk található Hifu technológia képes közvetíteni a hőenergiát, 1.5,  3 és 4.5 mm-es mélységben is, ezt próbalövéssel igazoljuk. Ezzel a lövéssel ellenőrizhető a technológia “eredetisége”, és hatásossága. A kezelés előtt bárki részt vehet egy konzultáción, ahol bemutatjuk a gépet, elmagyarázzuk a kezelés pontos menetét.

A kezelések az alábbi állapotok esetén nem elvégezhetőek:
– 18 éves kor alatt, terhesség és szoptatás ideje alatt, lázas állapotban, frissen tetovált bőrfelületen, aktív herpesz vagy bármilyen bőrelváltozás esetén, nyílt sem vagy sérülés, esetleges melanoma esetén, szívbetegség, magas vérnyomás, epilepszia, súlyos kezeletlen cukorbetegség, pacemaker, pajzsmirigy probléma, autoimmun betegség, aktív fém implantátum, feltöltéssel kezelt terület (pl:botox, aranyszál), súlyos cisztás – aknés bőrfelületen, súlyos fényérzékenység esetén.
A kezelés után a kezelt bőrfelület 1 hétig még érzékeny lehet, feszülő, húzódó, izomláz szerű érzés tapasztalható. Közvetlenül a kezelés után a bőr kipirosodhat, esetleges ödémára is számíthat a kezelés másnapján, de ezek 1-2 napon belül de legkésőbb 1 héten belül elmúlnak, utóbbi ritkább esetben fordul csak elő. Ödéma ritkább esetben már a kezelés során is jelentkezhet, apróbb duzzanatok kialakulhatnak. Rendkívül ritka esetben előfordulhat, hogy egy adott hajszáleret is sérthetünk a kezelés ideje alatt, a hőenergia következtében ezek elpattanhatnak, apróbb bevérzés lehetséges. Érzékeny bőr esetén, a felsorolt mellékhatások gyakrabban tapasztalhatóak.
A bőr öngyógyítási folyamatát elősegíti a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, illetve a C-vitamin.
A kezelést követő 2 hétig nem javasolt erős napra menni, és kerülje a szolárium használatát is.